Nagelverzorging
Topcoat, basecoat, nagelriem olie en nagelverharder. Je hoort het vaak maar, wat is het nou precies? En welke verschillende soorten zijn er eigenlijk? Je leest het allemaal in dit artikel!!


Topcoat

We beginnen met de topcoat. Topcoat is een doorzichtig laagje wat je over je nagellakkleur heen kan doen. Het zorgt ervoor dat het minder snel beschadigd en langer blijft zitten. Topcoat is bijna bij elk merk wel te koop. Wil je een goedkope topcoat en is je budget onder de 5 euro? Dan is de Topcoat van Hema zeker aan te raden,  maar ook die van essence doet goed zijn werk. Het is maar wat je zelf fijn vind! Is de budget wat hoger, dan is de topcoat van Essie of Konad ook aan te raden. Welke topcoat jij fijn vind en de topcoat die bij jouw budget past, moet ieder voor zichzelf uitzoeken.
Er zijn verschillende soorten topcoat’s bijvoorbeeld;  een matte topcoat, een glanzende topcoat, gewone  topcoat, glitter topcoat, gel look topcoat, longwear topcoat. Er zijn nog meer verschillende topcoats.

Basecoat
Een basecoat beschermt je nagel, lak je altijd je nagels? Dan zul je op een gegeven moment merken dat je nagel langzaam verkleurt. Het word een beetje geel en verslapt. Als je basecoat onder je nagellak aanbrengt dan blijven je nagels mooi sterk. Ook kan je tegen verkleuring van je nagels af en toe je nagels een weekje “bloot” laten. Geen nagellak erop doen dus, maar lekker laten luchten aan de buitenlucht.
 
Nagelriemolie
Nagelriemolie is speciaal om je nagelriemen te verzorgen, je nagelriem is het dunne stukje huid wat om je nagel heen zit, Op je tenen is dit vaak duidelijker zichtbaar. Er zijn speciale stokjes om je nagelriemen  “terug te duwen”. Nagelriemolie smeer je dus om je nagels. Je brengt een klein beetje aan op de onderkant van je nagel, op de foto is aangegeven waar precies. Dan smeer je het uit rondom je nagel. Een beetje op je nagel kan ook geen kwaad.
 
Nagelverharder
Nagels kunnen slap worden, je kan vanuit je zelf hele sterke nagels hebben, maar wat als dat niet zo is? Je nagels scheuren en ze worden maar niet lang, want dan scheuren ze af. Of aan de bovenkant scheuren ze. Nagelverharder breng je aan op je nagels. Je doet er geen nagellak overheen. Om ongeveer de 3 dagen vernieuw je de nagelverharder. Dat ligt eraan welke nagelverharder je gebruikt. Na een paar dagen zijn ze weer iets sterker en kan je weer een mooie nail art maken!

Wat gebruik jij van de bovenstaande producten? En welk merk?

xNailartForYou

4 Comments:

Claudia C.

Great post. I also use gel top coat, but from another brand :)

Imke

Ik gebruik nagelolie, basecoat en top coat. Mijn favoriete merk is Trind. Niet de goedkoopste, maar in mijn ogen wel de beste.

infnails

Leuk artikel! Ik gebruik de topcoat van Catrice, is ook heel goed. Basecoat en nagelverharder gebruik ik ook beide van essence :)

Bianca

Basecoat en topcoat gebruik ik altijd, nagelverharder soms en nagelriemolie eigenlijk nooit

Een reactie posten